Jag sitter här och låtsas-jobbar. Försöker ta mig i kragen och få de sista artiklarna färdiga, innan vi åker ut på landet imorgon. Men det är svårt. Så jag skriver om sånt som gör mig glad istället. Som hommus.
Så här gör du en hommus att döda för på 10 minuter:
Du behöver
Kikärtor, ca 400 gram
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin och/eller koriander
1 msk fryst, hackad persilja
några nypor gourmetsalt - mycket viktigt! Vardagssalt ger tråkig smak.
olivolja en masse
Mixa allt tillsammans. För lite extra spice kan man krydda upp den med chilipulver.
Häll i allt i en väl rengjord glasburk, häll på lite olivolja på toppen så håller hommusen sig längre i kylen. Ät på smörgås, till ugnsrostade grönsaker, till sallad, grillat kött (om du är lagd åt det hållet) eller som dipsås.
På tal om olja i mixen, ta mer än du tror. Blunda om det känns jobbigt med tanke på kalorier. Olivolja ökar fettförbränningen, och är nyttigt för kropp och hjärna. Det behövs fett för att kapsla in alla giftiga ämnen vi får i oss och inte blir av med. Detox - pyttsan! Ro hit med oljan!
torsdag 19 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack för dina goa recept! Har testat hommus och tapenade - mumsigt värre!
Åh, roligt att höra! Mumsa på :)
Skicka en kommentar